T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / GEMEREK - Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
05535387789
Belgegeçer
03466142440
WEB
https://gemereksakeml.meb.k12.tr
Adres
FEVZİÇAKMAK MAH. AÇELYA SK. NO: 8A GEMEREK / SİVAS
Vizyon
Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmesini sağlamak ve mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi yakalayarak gelişen şartlara göre beceriler ile donatarak bu alanda öncü olmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, Türk milletinin milli, manevi ve ahlak değerlerine sahip çıkan, vatanını, milletini seven, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, çağdaş, üretken, teknolojiyi bilen, kullanan, tam donanımlı bireyler olarak yetiştirmek.
Başarılar
2010-2011 PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI İL DÖRDÜNCÜSÜ, ULUSLAR ARASI 5.ROBOT YARIŞMASI JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ VE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ 2009-2010 PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI 4 adet İL İKİNCİLİĞİ - İL ÜÇÜNCÜSÜ, ULUSLAR ARASI 4.ROBOT YARIŞMASI(ÜNİVERSİTE-LİSE) TÜRKİYE SEKİZİNCİSİ 2008-2009 PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI TÜRKİYE İKİNCİSİ, PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI 2 ADET İL ÜÇÜNCÜLÜĞÜ 2007-2008 PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI BÖLGE İKİNCİSİ, PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI İL BİRİNCİSİ,PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI 2 İL İKİNCİSİ, ULUSLAR ARASI 2.ROBOT YARIŞMASI TÜRKİYE DOKUZUNCUSU 2006-2007 PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI İL BİRİNCİSİ 2005-2006 PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI İL ÜÇÜNCÜSÜ 1996--2005 KOMPOZİSYON YARIŞMASI İL BİRİNCİSİ, KOMPOZİSYON YARIŞMASI İL İKİNCİSİ, KOMPOZİSYON YARIŞMASI İL BİRİNCİSİ, KOMPOZİSYON YARIŞMASI İL ÜÇÜNCÜSÜ, IV.KADEME BECERİ YARIŞMASI TÜRKİYE BİRİNCİSİ , II.KADEME BECERİ YARIŞMASI İL BİRİNCİSİ, II.KADEME BECERİ YARIŞMASI İL BİRİNCİSİ
Öğretmen :20
Öğrenci :191
Derslik :11
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08.00-17.00
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Sivas - Kayseri Karayolu Üzerinde Sivastan 120 Km - Kayseri Üzerinden 80 km
Servis Bilgisi
YOK
Yerleşim Yeri
Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fevzi Çakmak Mah. Şehit Pilot Mehmet Aras Cad. 58840 Gemerek/Sivas, Türkiye
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezinde
Kontenjan Bilgileri
68
Okulun Sınav Başarı Durumu
Öğrencilerimiz alanları ile ilgili bölümleri tercih ettikleri zaman diğer öğrencilere göre öncelikli yerleştirilmeye tabii tutulurlar. Ayrıca farklı bölümlere de TYT/AYT puanları ile yerleşebilmektedirler.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz Beden Eğitimi öğretmeni tarafından Beden Eğitimi kursu açılmıştır. Bu kurslar öğrencilerimizin hem beden hem ruh sağlığı açısından gelişimine katkı sağlamaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Atölyelerde öğrencilerimiz projeler üretme ve geliştirme imkanı bulmaktadırlar.
Proje Çalışmaları
Öğrencilerimiz atölyelerde öğretmenleri ile birlikte projeler üretmektedirler. Bu projelerle yarışmalara katılma imkanı elde etmektedirler.
Yazdır